Inhoud

In deze vorming nemen we je mee in de opbouw en de didactiek van breuken en kommagetallen. Je verwerft een getalbegrip en inzicht in de operaties met breuken. Je leert ook hoe je breuken en kommagetallen aan elkaar kunt linken. Je krijgt praktische tips om die inzichten meteen in jouw klas toe te passen. We laten je zelf oefenen zodat je er de volgende dag meteen mee aan de slag kunt.

Doelgroep

Deze vorming is in de eerste plaats bedoeld voor leraren van het vijfde en zesde leerjaar. Het traject staat echter ook open voor iedereen die meer wil weten over de didactiek van breuken en het getalbegrip van kommagetallen.

Prijs

voor een halve dag

Schrijf je in voor een vorming in de leslokalen van Fluxusacademie.

Onze begeleiders

Ghislaine van Dijck

Ghislaine Van Dijck is een begeleider met een passie voor onderwijskwaliteit. Doorheen haar ruime professionele loopbaan bouwde ze haar expertise op vanuit verschillende invalshoeken en functies. Ze heeft een ruime ervaring als leraar in de lagere school en als directeur van een grote basisschool. Haar passie ligt echter bij het pedagogische en didactische. Het afgelopen schooljaar werd Ghislaine actief als begeleider van het wiskundeteam van Scholengroep Fluxus. In deze functie deed ze ervaring op in het professionaliseren en coachen van schoolteams bij het implementeren van de ijsbergdidactiek tot op het niveau van de lerende.

Nu stelt zij haar ervaring en expertise ten dienste van de Fluxusacademie.

ghislainevandijck@scholengroepfluxus.be

0477 95 55 89

Ben Jacobs

Ben Jacobs is een begeleider met een ruime ervaring in het ondersteunen van onderwijsprofessionals. Hij specialiseerde zich in de onderwijspraktijk van de basisschool, in het begeleiden van veranderingsprocessen op school en in de ontwikkeling van concrete materialen voor de klaspraktijk. Ben Jacobs is vooral bekend van de reeks didactische cahiers wiskunde in het basisonderwijs. De afgelopen 13 jaar was hij pedagogisch adviseur bij de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Nu bundelt hij zijn ervaringen in de functie van Fluxusacademie.

benjacobs@scholengroepfluxus.be

0476 94 41 60