Inhoud

In ieder team zit een rijkdom aan inzichten en ideeën. Hoe haal je de wijsheid die er is boven en hoe kan je als team, in dialoog, goed beargumenteerde beslissingen nemen?  

In deze workshop werken we op maat van ieder team. Je vertrekt vanuit een vraag die leeft en zoekt met je team naar antwoorden, mogelijkheden, oplossingen die door iedereen gedragen worden.  

Verbindende methodieken en inzichten uit Deep Democracy helpen om iedereen te laten participeren aan het gesprek. Het team wikt en weegt, samen. Zo kom je tot een heldere vraag, goed doordachte antwoorden en een plan van aanpak.

Doelgroep

De doelgroep van deze workshop is een schoolteam. 

Voorbeelden van thema’s:  

  • speelplaatswerking,  
  • de werking van een vakgroep, cluster, (zelfsturend) team 
  • participatie van leerlingen 
  • communicatie met ouders 
  • interactieve personeelsvergaderingen 
  • … 

Praktisch

Prijs

Voor een halve dag

Wil je deze vorming laten doorgaan bij jou op school tijdens een pedagogische studiedag of tijdens een teamvergadering, schrijf je dan hieronder in.

Wie is de begeleider?

Katrien Vergauwen

Katrien Vergauwen is vormer, trainer, begeleider met een passie voor mensen en samenwerken. Doorheen haar professionele loopbaan specialiseerde ze zich in groepsdynamische processen, in verbindend werken en in visiegedreven organisatieontwikkeling. In haar werk zoekt ze steeds het evenwicht tussen pedagogisch denken, samen (onder)zoeken en creëren, uitdagingen ombuigen tot mogelijkheden. Katrien werkte 15 jaar in het hoger onderwijs. Daarnaast bouwde ze jaren ervaring op in non profit, social profit en onderwijs. Ze coördineerde gedurende 4 jaren de inhoudelijke bijdrage van Tenz aan het Warme Scholenproject.

Sinds 2020 bundelt ze haar ervaringen in de functie van coördinator van Fluxusacademie. Ze begeleidt ook trajecten schoolontwikkeling.

katrienvergauwen@scholengroepfluxus.be

0486 42 32 68