Als mensen zich niet gehoord voelen, gaat het wringen in groepen.

Inhoud

Vaak blijven belangrijke ideeën en gevoelens in de schoolcontext onuitgesproken. Dat zorgt voor wrevel, voor wandelgang-gesprekken en voor een onaangename sfeer.

In deze workshop inspireert het gedachtengoed van Deep Democracy je om als team anders te gaan werken. Je leert aan de hand van oefeningen om vergaderingen en overlegmomenten anders aan te pakken. Je krijgt handvatten om ieders stem aan bod te laten komen.

Doelgroep

Voor iedereen die manieren zoekt om alle stemmen aan bod te brengen. Voor wie op zoek is naar tools om beslissingen te wikken en te wegen vanuit alle ideeën en argumenten die in het team aanwezig zijn.

Praktisch

Op aanvraag.

Prijs

voor een hele dag

Schrijf je in voor een vorming in de leslokalen van de Fluxusacademie in Lier en Turnhout. Vraag een offerte aan als je de vorming liever wilt laten doorgaan bij jou op school

Wie is de begeleider?

Katrien Vergauwen

Katrien Vergauwen is vormer, trainer, begeleider met een passie voor mensen en samenwerken. Doorheen haar professionele loopbaan specialiseerde ze zich in groepsdynamische processen, in verbindend werken en in visiegedreven organisatieontwikkeling. In haar werk zoekt ze steeds het evenwicht tussen pedagogisch denken, samen (onder)zoeken en creëren, uitdagingen ombuigen tot mogelijkheden. Katrien werkte 15 jaar in het hoger onderwijs. Daarnaast bouwde ze jaren ervaring op in non profit, social profit en onderwijs. Ze coördineerde gedurende 4 jaren de inhoudelijke bijdrage van Tenz aan het Warme Scholenproject.

Sinds 2020 bundelt ze haar ervaringen in de functie van coördinator van Fluxusacademie. Ze begeleidt ook trajecten schoolontwikkeling.

katrienvergauwen@scholengroepfluxus.be

0486 42 32 68