Inhoud

Het hiërarchisch denken van vroeger staat op de helling. Steeds meer scholen zijn dan ook op zoek naar een andere, betere manier van werken en zich organiseren. Gedeeld leiderschap biedt daarop een antwoord.

In dit traject ontwikkelt een kerngroep (samen met de trainer) innovatieve en participatieve manieren van overleg in de school. Zo ontwikkelt de school een gedragen visie die vertaald is in de onderwijspraktijk. De schoolcultuur en ondersteunende structuren worden hertekend. Het traject versterkt het beleidsvoerend vermogen van de school en vergroot de betrokkenheid van alle collega’s.

Doelgroep

De doelgroep voor dit traject is een kerngroep van 5 tot 8 deelnemers per school. De directeur is lid van de kerngroep. 

Prijs

voor een intake en 4 halve dagen

Schrijf het kernteam in voor een vorming in de leslokalen van de Fluxusacademie in Mol, Lier en Turnhout. De begeleider neemt zo snel mogelijk contact op voor een intakegesprek.

Wie is de begeleider?

Katrien Vergauwen

Katrien Vergauwen is vormer, trainer, begeleider met een passie voor mensen en samenwerken. Doorheen haar professionele loopbaan specialiseerde ze zich in groepsdynamische processen, in verbindend werken en in visiegedreven organisatieontwikkeling. In haar werk zoekt ze steeds het evenwicht tussen pedagogisch denken, samen (onder)zoeken en creëren, uitdagingen ombuigen tot mogelijkheden. Katrien werkte 15 jaar in het hoger onderwijs. Daarnaast bouwde ze jaren ervaring op in non profit, social profit en onderwijs. De laatste 3 jaren coördineerde zij de inhoudelijke bijdrage van Tenz aan het Warme Scholenproject.

Nu bundelt ze haar ervaringen in de functie van coördinator van de Fluxusacademie.

katrienvergauwen@scholengroepfluxus.be

0486 42 32 68