Inhoud

In deze vorming word je helemaal ondergedompeld in de didactiek van het getalbegrip en de ontluikende bewerkingen bij kleuters van de derde kleuterklas (5 tot 6 jaar). We weten uit onderzoek dat een stevig getalbegrip veruit de beste voorspeller is voor een goede start van het rekenonderwijs in de lagere school. Kleuterscholen die erin slagen om hun wiskundeonderwijs over het niveau van de wiskundige initiatie te tillen, verhogen de leerwinst in de lagere school. In deze workshop leer je hoe de ontwikkeling van getalbegrip in elkaar zit en krijg je praktische tips om het geleerde meteen in je klas toe te passen. Je leert ook hoe je de materialen in jouw klas doelgericht kunt inzetten om de ontwikkeling van je kleuters te stimuleren.

Doelgroep

Deze vorming is in de eerste plaats bedoeld voor kleuterleraren van de derde kleuterklas. Het traject staat echter ook open voor iedereen die meer wil weten over de wiskundedidactiek voor deze leeftijdsgroep (5 tot 6 jaar).

Prijs

voor een halve dag

Schrijf je in voor een vorming in de leslokalen van Fluxusacademie.

Wie is de begeleider?

Leen Bollen

Leen Bollen is een begeleider die zich specifiek richt op kleuteronderwijs. Doorheen haar professionele loopbaan als kleuterleidster in een Freinetschool was ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Ze heeft veel ervaring met onderzoekend leren. De afgelopen jaren was ze begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus en heeft zo de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer gebracht.

Nu neemt ze haar ervaringen mee naar de Fluxusacademie.

leenbollen@scholengroepfluxus.be

0476 69 57 28

Ben Jacobs

Ben Jacobs is een begeleider met een ruime ervaring in het ondersteunen van onderwijsprofessionals. Hij specialiseerde zich in de onderwijspraktijk van de basisschool, in het begeleiden van veranderingsprocessen op school en in de ontwikkeling van concrete materialen voor de klaspraktijk. Ben Jacobs is vooral bekend van de reeks didactische cahiers wiskunde in het basisonderwijs. De afgelopen 13 jaar was hij pedagogisch adviseur bij de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Nu bundelt hij zijn ervaringen in de functie van Fluxusacademie.

benjacobs@scholengroepfluxus.be

0476 94 41 60

Geef een reactie