Inhoud

Werken aan kleuterparticipatie is een opdracht voor elke basisschool, het CLB en de gemeenten. Toch bereiken we in kleuteronderwijs niet alle kinderen (en ouders). Onderwijs wijst uit dat er een aantal drempels zijn. Als de school deze drempels kent en tips krijgt om ze te overwinnen, wordt kleuterparticipatie een feit.

Alle betrokkenen dragen hier een gedeelde verantwoordelijkheid in.

In deze vorming onderzoeken de deelnemers hoe ze concreet aan de slag kunnen gaan met al deze inzichten.

Doelgroep

Voor (kernteams van) leerkrachten, zoco’s en/of directies kleuteronderwijs.

Voor CLB-medewerkers.

Voor medewerkers en vertegenwoordigers in de LOP’s en de gemeenten.

Praktisch

14/01/2022, 9 – 12u, hub in Turnhout

Prijs

voor een halve dag

Schrijf je in voor een vorming in de leslokalen van de Fluxusacademie in Lier, Turnhout en Mol. Vraag een offerte aan als je de vorming liever wilt laten doorgaan bij jou op school

Daniëlle Meeus

Danielle Meeus is een gedreven begeleider die haar enthousiasme en expertise graag wil delen met iedereen die op zoek is naar de verbinding tussen ‘samen school maken’ en pedagogisch didactische thema’s.

Ze krijgt energie van het vertalen van theoretische kaders en achtergrond naar de (klas)praktijk rekening houdend met de schoolcultuur en –context.

Met jarenlange ervaring in het kleuter-, lager-, methode en gewoon onderwijs in verschillende functies gaat ze graag aan de slag met (kern)teams en individuele onderwijsprofessionals om verandertrajecten aan te gaan.