Inhoud

In deze workshop word je ondergedompeld in de didactiek van het wiskundeonderwijs aan jonge kinderen (2,5 tot 4 jaar). We focussen in het bijzonder op het ontluikende getalbegrip. In deze vorming leer je hoe de de ontwikkeling van het getalbegrip  in elkaar zit en krijg je praktische tips om het geleerde meteen in je klas toe te passen. Je leert ook hoe de je de materialen in jouw klas  doelgericht kunt inzetten om de ontwikkeling van je kleuters te stimuleren.

Doelgroep

Deze vorming is in de eerste plaats bedoeld voor kleuterleraren van de eerste en de tweede kleuterklas. Het traject staat echter ook open voor iedereen die meer wil weten over de wiskundedidactiek voor deze leeftijdsgroep (2,5 tot 4 jaar).

Prijs

voor een halve dag

Schrijf je in voor een vorming in de leslokalen van Fluxusacademie.

Wie is de begeleider?

Leen Bollen

Leen Bollen is een begeleider die zich specifiek richt op kleuteronderwijs. Doorheen haar professionele loopbaan als kleuterleidster in een Freinetschool was ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Ze heeft veel ervaring met onderzoekend leren. De afgelopen jaren was ze begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus en heeft zo de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer gebracht.

Nu neemt ze haar ervaringen mee naar de Fluxusacademie.

leenbollen@scholengroepfluxus.be

0476 69 57 28

Ben Jacobs

Ben Jacobs is een begeleider met een ruime ervaring in het ondersteunen van onderwijsprofessionals. Hij specialiseerde zich in de onderwijspraktijk van de basisschool, in het begeleiden van veranderingsprocessen op school en in de ontwikkeling van concrete materialen voor de klaspraktijk. Ben Jacobs is vooral bekend van de reeks didactische cahiers wiskunde in het basisonderwijs. De afgelopen 13 jaar was hij pedagogisch adviseur bij de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Nu bundelt hij zijn ervaringen in de functie van Fluxusacademie.

benjacobs@scholengroepfluxus.be

0476 94 41 60

Geef een reactie