Inhoud

Deze workshop gaat over de Fluxusvisie op ‘samenleven’.

Wist je dat scholen die vertrekken vanuit een gedeelde visie beter werken? De teamleden werken gelijkgericht, denken samen na over wat ze wel en niet doen, voelen zich meer verbonden met de school en met elkaar, en er is een leidraad om beslissingen aan af te toetsen. In deze sessie krijg je inzicht in de meerwaarde van visiegedreven werken en leer je hoe je met je team aan de slag kunt gaan met de Fluxusvisie op samenleven.

Je leert de Fluxusvisie kennen en je krijgt handvatten aangereikt om je eigen schoolvisie erdoor te laten inspireren.

Doelgroep

Deze vorming staat enkel open voor Fluxusscholen.

De doelgroep voor deze workshop is een kerngroep van 3 tot 5 deelnemers. Voor het basisonderwijs raden we aan dat de kerngroep minimaal uit 3 deelnemers bestaat (directeur, zorgcoördinator en een leerkracht) en maximaal uit 4 deelnemers (directeur, zorgcoördinator een kleuterleerkracht én een leerkracht lager onderwijs). Scholen met twee pedagogische eenheden mogen 5 deelnemers inschrijven. De directeur maakt sowieso deel uit van de kerngroep.

Praktisch

17/05/2022, 13:00 – 16:00: vergaderzaal in De Balderschool in Berlaar

31/05/2022, 9:30 – 12:30: hub in Turnhout

Prijs

voor een halve dag

Schrijf het kernteam in voor de gratis vorming in de leslokalen van de Fluxusacademie in Turnhout en Lier. Vraag een offerte aan als je de vorming liever wilt laten doorgaan bij jou op school.

Wie is de begeleider?

Katrien Vergauwen

Katrien Vergauwen is vormer, trainer, begeleider met een passie voor mensen en samenwerken. Doorheen haar professionele loopbaan specialiseerde ze zich in groepsdynamische processen, in verbindend werken en in visiegedreven organisatieontwikkeling. In haar werk zoekt ze steeds het evenwicht tussen pedagogisch denken, samen (onder)zoeken en creëren, uitdagingen ombuigen tot mogelijkheden. Katrien werkte 15 jaar in het hoger onderwijs. Daarnaast bouwde ze jaren ervaring op in non profit, social profit en onderwijs. Ze coördineerde gedurende 4 jaren de inhoudelijke bijdrage van Tenz aan het Warme Scholenproject.

Sinds 2020 bundelt ze haar ervaringen in de functie van coördinator van Fluxusacademie. Ze begeleidt ook trajecten schoolontwikkeling.

katrienvergauwen@scholengroepfluxus.be

0486 42 32 68