Inhoud

Taalbeleid gaat veel verder dan de taallessen alleen. Taal is een fundament in het samen leren en samen leven. Een helder en sterk taalbeleid op maat van de school, met een duidelijk actieplan, versterkt de taalvaardigheden van leerlingen zodat de groei- en ontwikkelingskansen op alle leef- en leergebieden verhogen. 

Tijdens deze halve dag verkennen we de mogelijkheden om met je (kern)team een gedragen taalbeleid uit te werken met het ROK-kader als leidraad. Een halve dag vol inspiratie, kaders en werkvormen om zelf aan de slag te gaan.

Doelgroep

Voor leerkrachten, ZOCO’S of kerngroepen van teams basisonderwijs die op zoek willen gaan naar een taalbeleid waar ieder teamlid achter kan staan: een beleid, vertaald in acties, waar het hele team trots op kan zijn.

Praktisch

13/10/2021, 9 – 12u, hub in Turnhout

24/01/2022, 9 – 12u, hub in Turnhout

Prijs

voor een halve dag

Schrijf je in voor een vorming in de leslokalen van de Fluxusacademie in Lier, Turnhout of Mol.

Wie is de begeleider?

Daniëlle Meeus

Danielle Meeus is een gedreven begeleider die haar enthousiasme en expertise graag wil delen met iedereen die op zoek is naar de verbinding tussen ‘samen school maken’ en pedagogisch didactische thema’s.

Ze krijgt energie van het vertalen van theoretische kaders en achtergrond naar de (klas)praktijk rekening houdend met de schoolcultuur en –context.

Met jarenlange ervaring in het kleuter-, lager-, methode en gewoon onderwijs in verschillende functies gaat ze graag aan de slag met (kern)teams en individuele onderwijsprofessionals om verandertrajecten aan te gaan.