Inhoud

De verschillen tussen leerlingen in een zelfde leeftijdsgroep worden groter en complexer: verschillende ervaringen, verschillende moedertaal, een ander tempo, specifieke behoeften, … . Elk kind heeft recht op redelijke aanpassingen. Maar ook leerkrachten hebben ondersteuning nodig: door de verantwoordelijkheid over de leerlingen te verdelen, verhoogt hun draagkracht. Ze kunnen elkaar versterken in een verbindende samenwerking. 

Doelgroep

Leerkrachten, beleidsmedewerkers, kerngroepen van scholen zijn welkom. Wil de kracht en meerwaarde van team teaching verkennen? Geloof je in verbindende samenwerking tussen leerkrachten als meerwaarde voor je school? Dan is deze vorming iets voor jou.

Praktisch

28/01/2022, 9 – 12u, hub in Turnhout

Prijs

voor een halve dag

Schrijf je in voor een vorming in de leslokalen van de Fluxusacademie in Lier, Turnhout en Mol. Vraag een offerte aan als je de vorming liever wilt laten doorgaan bij jou op school

Onze Team teachers?

Dominique Carette

Dominique is naast begeleider ook directrice in een basisschool. Na meerdere jaren ervaring als klasleerkracht en zorgcoördinator ging zij deze boeiende uitdaging aan. “Samen school maken” is de rode draad doorheen haar professionele loopbaan. Tijdens een intens Warme Scholenproject installeerde zij samen met haar schoolteam Teamteaching in hun ganse schoolorganisatie. Deze clusterwerking wordt steeds vanuit een gedeeld leiderschap opgebouwd en bijgestuurd. Met deze invalshoek bouwde zij ervaringen op in het begeleiden van veranderingsprocessen op school waarbij verbindend communiceren steeds de sleutel tot succes is.

Nu deelt ze haar ervaringen graag met jullie via de Fluxusacademie.

dominiquecarette@scholengroepfluxus.be

Katrien Vergauwen

Katrien Vergauwen is vormer, trainer, begeleider met een passie voor mensen en samenwerken. Doorheen haar professionele loopbaan specialiseerde ze zich in groepsdynamische processen, in verbindend werken en in visiegedreven organisatieontwikkeling. In haar werk zoekt ze steeds het evenwicht tussen pedagogisch denken, samen (onder)zoeken en creëren, uitdagingen ombuigen tot mogelijkheden. Katrien werkte 15 jaar in het hoger onderwijs. Daarnaast bouwde ze jaren ervaring op in non profit, social profit en onderwijs. De laatste 3 jaren coördineerde zij de inhoudelijke bijdrage van Tenz aan het Warme Scholenproject.

Nu bundelt ze haar ervaringen in de functie van coördinator van de Fluxusacademie.

katrienvergauwen@scholengroepfluxus.be

0486 42 32 68