Inhoud

Een heldere en gedeelde visie is voor schoolteams een must. Als de neuzen in dezelfde richting staan, kan het team doordachte keuzes maken en realiseren. Zo zorgt een gedeelde visie niet alleen voor goed onderwijs, maar ook voor een sterk team.

In dit traject leert het kernteam hoe dit mogelijk wordt.

Je krijgt inzichten aangereikt over visiegedreven schoolorganisatie. Je gaat aan de slag met oefeningen om de theorie te vertalen naar de praktijk. Vervolgens vertaal je de oefeningen naar je eigen schoolcontext. Je begeleidt de oefeningen in je schoolteam en kan tussendoor rekenen op betrokkenheid en ondersteuning van de trainer.

Op die manier zorgen we ervoor dat de dit traject direct resulteert in veranderingen op je school.

Doelgroep

Voor kernteams van scholen die helder willen krijgen waar ze voor staan. Voor teams die een krachtig verhaal willen brengen naar leerlingen, ouders, externen.

Praktisch

Traject verspreid over 4 halve dagen:

  • 21/10/2021, 9.30 – 12.30u, hub in Lier
  • 02/12/2021, 9.30 – 12.30u, hub in Lier
  • 20/01/2021, 9.30 – 16.30u, hub in Turnhout

Prijs

voor 4 halve dagen

Schrijf het kernteam in voor een vorming in de leslokalen van de Fluxusacademie in Lier.

Wie is de begeleider?

Katrien Vergauwen

Katrien Vergauwen is vormer, trainer, begeleider met een passie voor mensen en samenwerken. Doorheen haar professionele loopbaan specialiseerde ze zich in groepsdynamische processen, in verbindend werken en in visiegedreven organisatieontwikkeling. In haar werk zoekt ze steeds het evenwicht tussen pedagogisch denken, samen (onder)zoeken en creëren, uitdagingen ombuigen tot mogelijkheden. Katrien werkte 15 jaar in het hoger onderwijs. Daarnaast bouwde ze jaren ervaring op in non profit, social profit en onderwijs. Ze coördineerde gedurende 4 jaren de inhoudelijke bijdrage van Tenz aan het Warme Scholenproject.

Sinds 2020 bundelt ze haar ervaringen in de functie van coördinator van Fluxusacademie. Ze begeleidt ook trajecten schoolontwikkeling.

katrienvergauwen@scholengroepfluxus.be

0486 42 32 68